ГоловнаТехноЕксперти дали прості рекомендації щодо догляду за батареєю ноутбука

Експерти дали прості рекомендації щодо догляду за батареєю ноутбука

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Існує думка, що після придбання ноутбука його батарею необхідно розрядити до нуля двічі-тричі, перш ніж приступити до повноцінного використання. За словами експертів, 20 років тому такий підхід справді був актуальним. Сучасні акумулятори не вимагають повної розрядки.

Подробиці

Для продовження терміну служби акумулятора треба не розряджати його нижче 20-30%, інакше ємність почне зменшуватись. Таким чином, при спустошення батареї до рівня 30% ноутбук слід підключити до побутової мережі.

Заряджання ноутбука

Ще один поширений стереотип ґрунтується на тезі, що постійне підключення лептопу до мережі шкодить акумулятору. Насправді, це не так. Починаючи приблизно з 2010 року, струм у портативні комп’ютери став подаватися напряму. Таким чином, навіть якщо витягнути з ноутбука батарею, він все одно продовжуватиме працювати. Це говорить про те, що після підключення пристрою до мережі АКБ припиняє брати участь у забезпеченні енергооживлення.

Заряджання ноутбука

У жодному разі не можна вмикати ноутбук, який тривалий час був на морозі. Низька температура є ворогом сучасних акумуляторів. Якщо пристрій був принесений у тепле приміщення з вулиці, йому потрібно дати час на відігрів. До речі, стрес від температурного перепаду в лептопі відчуває не лише акумулятор, а й інші вузли та компоненти.

Заряджання ноутбука

Експерти не рекомендують допускати перегріву лептопів, а також заряджати за допомогою дешевих китайських зарядок. Перегрів пристрою загрожує тротлінгом і зайвим навантаженням. Що стосується ЗП, то економити на ньому не слід, тому що ноутбук коштує чималих грошей. Дешева зарядка може допускати періодичні перепади потужності. Крім того, її використання іноді призводить до короткого замикання. Щоб уникнути подібних ексцесів, краще придбати зарядний пристрій від відомого виробника.

Заряджання ноутбука

Насамкінець хотілося б додати, що знос акумуляторної батареї є природним процесом. У зв’язку з цим боятися його не потрібно. Кожна батарея має ресурс роботи, який вимірюється кількістю циклів. При ресурсі, що розрахований на 1000 зарядів, акумулятор справно служитиме не менше трьох років.

Стрічка новин: