ГоловнаТехноСмартфони Google автоматично будуть вимірювати температуру

Смартфони Google автоматично будуть вимірювати температуру

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Смартфони Google Pixel 8 Pro і 9 Pro мають зручну функцію — датчик температури на задній панелі. Це дозволяє вимірювати температуру будь-якого предмета або навіть людини. Схоже, зараз Google працює над тим, щоб зробити процес трохи плавнішим.

Подробиці

Наразі програма Pixel Thermometer просить вас вибрати матеріал, який ви вимірюваєте, будь то їжа, метал або скло, перш ніж зняти показання. Хоча це не є серйозною незручністю, це додає додатковий крок порівняно зі спеціальними термометрами.

Однак звіт Android Authority розкриває підказки щодо можливого автоматичного виявлення матеріалів в останньому додатку Pixel Thermometer (версія 1.0.676362763).

Google Pixel 9 Pro - вимірювання температури

Код програми передбачає, що Google може працювати над функцією, яка автоматично ідентифікуватиме об’єкт, на який вказує ваш смартфон. Це позбавить від необхідності попереднього вибору матеріалу вручну.

Зважаючи на це, Google навряд чи повністю відмовиться від ручного вибору. У фрагменті коду чітко згадується, що програма пропонуватиме обидва варіанти виявлення — автоматичне та ручне виявлення. Це дозволить користувачам контролювати процес, що може бути корисним, якщо автоматичне визначення не ідеальне або якщо ви маєте справу з певним матеріалом, який може потребувати точнішого вибору.

Крім того, у звіті згадується, що Google використовуватиме «модель TFLite» для автоматизації цього процесу. TFLite — це легка модель машинного навчання, яку можна використовувати на пристроях для таких завдань, як розпізнавання зображень. Цілком можливо, що програма використовуватиме ці моделі в поєднанні з інформацією з видошукача камери смартфону, щоб зрозуміти, на що ви націлюєтеся.

Наразі оновлення з цією функцією ще не опубліковано. Тестери з Android Authority спробували активувати його, але їм не пощастило. Однак підказки коду свідчать про те, що це оновлення вже на шляху до користувачів. Звіт передбачає, що опцію автоматичного визначення буде інтегровано в існуючий екран вибору матеріалу в додатку.

Стрічка новин: