ГоловнаТехноСтало відомо, як збільшити ОЗУ смартфона програмним способом

Стало відомо, як збільшити ОЗУ смартфона програмним способом

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Досить мобільні пристрої мають дефіцит оперативної пам’яті. У випадку з бюджетними моделями смартфонів це призводить до уповільнення їхньої роботи та зависання. Як показує практика, дешевші пристрої починають “лагати” вже через рік після покупки. Для вирішення цієї проблеми можна скористатися функцією «Розширення ОЗУ».

Подробиці

Від обсягу доступної користувачеві оперативної пам’яті залежать швидкість роботи мобільного пристрою та його продуктивність. Великий обсяг ОЗУ дозволяє одночасно використовувати кілька високопродуктивних програм, запускати «важкі» відеоігри, користуватися інструментами багатозадачності тощо.

Виробництво ОЗУ-модулів коштує недешево. Саме тому оперативна пам’ять є одним з факторів, що впливають на ціну смартфона. OEM-виробники запропонували рішення, яке дозволяє не лише збільшити продуктивність мобільного пристрою, а й заощадити. Йдеться про функції «Розширення ОЗУ».

Активація операційної системи резервує певний обсяг ПЗУ (англ. ROM). Таким чином, частина ROM використовується як динамічна оперативна пам’ять. Функція доступна у смартфонах виробництва Xiaomi, OnePlus, POCO, Redmi, Honor тощо. Після активації в налаштуваннях оперативна пам’ять пристрою збільшиться на 1-2 Гб.

Стрічка новин: