ГоловнаТехноКомпанія з Естонії представила роботизований танк Type-X із дроном

Компанія з Естонії представила роботизований танк Type-X із дроном

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Компанія Milrem Robotics, що працює на естонському ринку, представила роботизований бойовий механізм Type-X Combat. Він може працювати у тандемі з розвідувальним безпілотником. Відеоролик з роботом-танком опублікований на сайті компанії.

Подробиці

У повідомленні Milrem Robotics наголошується, що Type-X може похвалитися наявністю систем виявлення перешкод та навігацією, в основу роботи яких покладено ШІ-технології. Робота можна використовувати для підтримки військовослужбовців механізованих підрозділів. Крім цього, він може виступати у ролі веденого для звичайних бойових танків. Такий підхід дозволить «розкривати» оборону ворога з мінімальними втратами.

Серед заявленого озброєння Type-X присутні гармати та протитанкові ракети. Розробники стверджують, що за вогневою потужністю робот-танк перевершує традиційні бойові машини піхоти.

Type-X здатний суттєво збільшити живучість військ, а також знизити ризики загибелі особового складу за рахунок ведення бойових дій на значній відстані від основних сил. Про вартість роботизованого танка, на жаль, нічого не повідомляється.

 

Стрічка новин: