ГоловнаТехноПоставлений США ракетний комплекс HIMARS вразив перші цілі

Поставлений США ракетний комплекс HIMARS вразив перші цілі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Минулого тижня оборонне відомство США поставило в Україну чотири високотехнологічні ракетні комплекси HIMARS. Про це стало відомо від голови Міноборони О. Резніка. На минулих вихідних бійці ЗСУ випробували HIMARS у реальній справі. За допомогую ракет із GPS-наведенням знищено два командні пункти окупантів.

Подробиці

З повідомлення СтратКом ЗСУ випливає, що високоточна зброя дозволила українським артилеристам знищити багато живої сили та техніки супротивника. Перший командний пункт, уражений з РСЗВ HIMARS, був облаштований 20-ю армією ЗВО у будівлі ізюмської школи. Військова частина 89425 дислокується у Воронежі.

Другою метою ракетного комплексу став передовий пункт управління російських десантників. На відміну від РСЗВ часів СРСР, американські комплекси вражають цілі не НУРСами, а керованими боєприпасами, які наводяться за допомогою GPS. Таким чином існує можливість бити заздалегідь по затвердженим цілям, а не накривати певну площу вогнем реактивної артилерії, як у випадку з «Градами».

До речі, Пентагон вже готує до постачання в Україну другу партію HIMARS. Українська армія отримає ракетні комплекси наступного місяця. Про це стало відомо від кореспондента «Голосу Америки» Д. Селдіна. За його словами, зараз навчання управлінню HIMARS проходять бійці другої черги.

Стрічка новин: