ГоловнаТехноУ Держспецзв'язку розповіли, як виявити небезпечні сайти

У Держспецзв’язку розповіли, як виявити небезпечні сайти

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Держспецзв’язку продовжує консультувати українців щодо способів протидії загрозам в інтернеті. Свіжа публікація стосується перевірки безпеки сайтів і дає відповіді на питання про значення знака оклику, що періодично з’являється в адресному рядку при спробі відкриття окремих веб-ресурсів.

Подробиці

Як перевірити безпеку сайту

  • за протоколом (https – високий рівень надійності, http – недостатній ступінь надійності);
  • по значку «закритий навісний замок» в адресному рядку браузера (наявність вказує на безпеку з’єднання за рахунок SSL-сертифіката безпеки);
  • за наявністю розділу «Політика конфіденційності», з вмістом якого бажано ознайомитись.

Що означає знак оклику в адресному рядку

Якщо в адресному рядку замість замочка красується знак оклику, від відвідування сайту краще утриматися. Якщо цього не зробити, зловмисники можуть запустити вірус на пристрій або вкрасти персональні дані.

Інші рекомендації

Слід пам’ятати, що творці шкідливих сайтів намагаються маскувати свої “створіння” під сайти відомих брендів, офіційних відомств, престижних онлайн-магазинів тощо. Різниця в ряді випадків становить одну літеру, знак або символ, тому важливо звертати увагу на назву веб-сторінки перед її відкриттям і, за наявності найменших підозр, утриматися від відкриття файлів, переходу за посиланнями та завантаження пропонованого контенту.

Ознайомитись з іншими рекомендаціями Держспецзв’язку можна на відомчому сайті https://cip.gov.ua та у соцмережах за тегом #ДССЗЗІ_рекомендує.

Стрічка новин: