ГоловнаТехноМінкульт створив інтерактивну карту руйнувань пам'яток України

Мінкульт створив інтерактивну карту руйнувань пам’яток України

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Російські військові за час т.зв. «спецоперації» знищили в Україні близько півтори сотні об’єктів культурної спадщини. Отримати уявлення про масштаб атак на пам’ятники та монументи можна на розробленій Українським культурним фондом «Карті культурних втрат».

Подробиці

Інтерактивний проект із візуальними масштабами руйнувань спростовує заяви Москви про удари виключно по військовим цілям. Долучитися до карти можна на https://uaculture.org/culture-loss.

Візуалізація діянь російської армії вкотре демонструє світові терористичний характер кремлівського режиму та зневажливе ставлення Москви до всіх транснаціональних домовленостей та конвенцій, зазначають керівники УКФ.

Картка, що обговорюється, сприятиме вигнанню Росії з міжнародних культурних проектів, організацій, спільнот та об’єднань, зазначається в поясненні Фонду.

На карті представлена ​​точна інформація про історичний об’єкт, вказано точне місце його розташування, перераховано характер завданих пошкоджень та зазначено приблизний час нанесення пошкоджень. На черзі – аналіз матеріальних збитків.

Автори проекту акцентують увагу громадськості на можливості поповнення картки всіма охочими. Для цього фото- та відеодокази руйнувань необхідно надсилати до Мінкульту на адресу https://culturecrimes.mkip.gov.ua.

Стрічка новин: