ГоловнаСтаттіВ Україні відбувся ексклюзивний кіберспортивний турнір з дисципліни CS 2

В Україні відбувся ексклюзивний кіберспортивний турнір з дисципліни CS 2

З 19 по 21 вересня у Києві пройшов кіберспортивний турнір з дисципліни CS 2 у форматі 5х5. Змагання відбулись в рамках заходу світового масштабу Logi Play Days на базі кафедри кіберспорту НУФВСУ, зібравши разом учасників з усієї України. Понад 20 команд змагалися за звання найкращих, і зараз вже відомо, хто став переможцем.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Основною метою турніру є розвиток та популяризація кіберспорту, що допоможе гравцям вийти на більш професійний рівень. Організатори прагнуть розвивати кіберспорт в країні та надати можливість більшій кількості людей здобути вищу освіту в цій сфері. Через обмежену кількість кібертурнірів у країні, такі події є чудовою нагодою для молодих команд проявити себе, зацікавити спонсорів і перейти на новий рівень змагань.

В Україні відбувся ексклюзивний кіберспортивний турнір з дисципліни CS 2

Змагання було проведено за системою Double Elimination. Серед учасників були команди “Fragmatic”, де грає студент НУФВСУ Артем “Shiny” Боярчук, “PUGSTARS”, яку представляє другокурсник Тимофій “Prox1s” Ковальський, та “KynJyt Reborn”, в якій виступають “FolteR” і “Dorix”, також студенти другого курсу.

Фінальний матч став справжнім випробуванням для гравців, де зійшлися “Fragmatic” та “Sky Fury”. У вирішальному протистоянні перемогу здобула команда “Fragmatic” з рахунком 22:20.

“Це була гра реальної емоції двох команд. Ми висловлюємо повагу команді навпроти, тому що разом ми показали дуже цікаву, напружену і круту гру”, – ділиться враженнями “Fragmatic”, – “Ми прагнемо, щоб кіберспорт вийшов на професійний рівень, тому що вкладаємо в цю справу багато років”.

“В моменті ми були слабші. Вітаємо колег!”, – доповнює команда “Sky Fury”.

Переможці отримали клавіатури Logitech G515 LIGHTSPEED TKL. Команда, яка посіла друге місце, отримала геймерські миші Logitech G305 LIGHTSPEED, за третє місце – килимки G840 від Logitech.

Артем, гравець переможної команди, поділився, що це вже не перше досягнення команди цього року:

“Була відкрита кваліфікація на Esports World Cup 2024, що проходило в Дубай. Тоді ми обіграли команду ENCE, яка займала 9 позицій в світі, та вибили ще одну команду з кваліфікації, яка займала 35 місце в світі.”

Організаторами турніру стали Інститут фізкультури та Logitech G, бренд Logitech International, який є світовим лідером у виробництві ігрових пристроїв для ПК та консолей. Партнером виступила організація “Haters eSports Academy”, яка працює над розвитком та популяризацією кіберспорту.

В Україні відбувся ексклюзивний кіберспортивний турнір з дисципліни CS 2

Таким чином, індустрія кіберспорту в Україні демонструє стрімкий розвиток, надаючи нові можливості для студентів та молодих гравців вдосконалити свої навички і досягти професійних успіхів.

Стрічка новин: