ГоловнаТехноОкупанти підключили до російського ТБ вісім українських населених пунктів

Окупанти підключили до російського ТБ вісім українських населених пунктів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У 2014 році після окупації східної частини України влада РФ насамперед запустила на захоплених територіях своє телебачення. Справа в тому, що найвище політичне керівництво Росії вважає телебачення найефективнішим способом обдурюючи народу. Із сучасними технологіями російські чиновники знайомі погано. У цьому нічого дивного, оскільки середній вік представників путінської «еліти» варіюється в межах 65-72 року. Вони безнадійно відстали від життя.

Подробиці

Російські апаратники продовжують вважати телебачення важливим інструментом встановлення влади на захоплених територіях. Вони прагнуть якнайшвидше підключити українців до своєї «матриці». За даними Держспецзв’язку війська окупанта цілеспрямовано знищили в Україні понад 20 передавальних ТВ-підстанцій, які належали українському концерну РРТ. Про це стало відомо від керівника служби Щиголя.

За його словами, зараз телевізійне мовлення не ведеться у 46 населених пунктах Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської, Херсонської та Сумської областей. При цьому окупант почав транслювати російські канали в таких населених пунктах, як Василівка, Генічеськ, Херсон, Біловодськ, Старобільськ, Широке, Марківка та Зоринівка. З моменту початку бойових дій сума заподіяної країною-агресором українській телевізійній інфраструктурі збитків перевищила 600 млрд грн.

З метою протидії зусиллям окупанта щодо інформаційно-психологічного впливу на населення захоплених територій офіційний Київ попросив супутникових операторів тимчасово відмовитися від кодування каналів. Таким чином, зараз супутникове телебачення доступне всім жителям країни на безоплатній основі, що дозволяє їм отримувати достовірну інформацію про перебіг бойових дій з перших вуст.

Стрічка новин: