ГоловнаТехноВ Viber з'явилися нові функції для групових чатів

В Viber з’явилися нові функції для групових чатів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Rakuten Viber запустив коментарі у спільнотах і функцію “Згадати всіх” у групових чатах. Крім того, відтепер можна створювати посилання на групові дзвінки у Viber з компʼютера і ділитися ними будь-де. Не загубитись у повідомленнях допоможуть стислий виклад чату та папки для чатів.

Коментарі у спільнотах і згадка всіх у груповому чаті

У вересні активність у групових чатах зростає. Спільноти та групи у Viber — це зручний спосіб вести обговорення разом. У чому різниця між групами та спільнотами? Групи зазвичай обирають для близького кола спілкування (наприклад, чату сім’ї), адже в них є групові дзвінки та наскрізне шифрування. Спільноти, своєю чергою, більші — їх створюють для шкільних та сусідських чатів, курсів і гуртків тощо. Спільноти потрібні, коли треба додавати багато нових учасників і зберігати їх приватність: на відміну від груп, у спільнотах контактні номери адресатів — приховані. До того ж спільноти пропонують необмежене за часом сховище для фото, відео та інших файлів. Це одна з довгоочікуваних функцій за запитами користувачів.

Відтепер у спільнотах стали доступні коментарі. Замість десятків повідомлень у чаті, користувачі можуть просто залишати свої відповіді та думки у коментарях до конкретного повідомлення. Це допоможе зробити чат більш організованим.

Для груп команда також підготувала оновлення: нова функція “згадати всіх” (@всім) дозволяє адресувати повідомлення всім учасникам одразу замість окремих тегів.

Посилання на групові дзвінки з десктопної версії

Відтепер у десктопній версії Viber можна створити посилання на дзвінок і поділитися лінком у застосунку або поза ним. Усі користувачі з обліковим записом Viber зможуть приєднатися за цим посиланням у зручний для себе час, а не відповівши на виклик тут і зараз. Такі дзвінки не мають визначеного “власника”, а тому закінчуються тільки тоді, коли всі учасники залишать конференцію.

Як створити посилання на дзвінок: у десктопній версії перейти за кнопкою “Написати”, яка розташована біля поля пошуку, та обрати “Нове посилання на дзвінок”.

Також нагадаємо про кілька корисних функцій для чатів:

  • Коротке резюме переписки у груповому чаті зі “Стислим викладом чату”. Viber використовує штучний інтелект, щоб спілкування та розвʼязання задач ставали ефективнішими. Якщо треба швидко дізнатися, про що переписувалися у груповому чаті, але потрібна інформація губиться в пропущених сповіщеннях — скористайтеся “Стислим викладом чату”. Інструмент на основі ШІ в один клік виокремлює найважливішу інформацію з непрочитаних повідомлень і оформлює в зручне резюме;
  • Організовані чати завдяки папкам. Папки допомагають користувачам розмежувати робоче та особисте життя в онлайні. Функція дозволяє організувати чати за категоріями, які обирає сам користувач.

“Ми постійно перевинаходимо та покращуємо власні продукти з урахуванням побажань користувачів”, — коментує Ілля Бошняков, регіональний директор, Rakuten Viber в Україні. “Нові функції покликані зробити користування месенджером ще більш ефективним і наповненим сенсом. Адже це і є нашою місією на шляху супераппа”.

Стрічка новин: