ГоловнаТехноЩо робити, якщо смартфон не бачить SIM-карту

Що робити, якщо смартфон не бачить SIM-карту

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Багато користувачів стикалися із ситуацією, коли мобільний пристрій переставав визначати SIM-картку. За словами експертів, поспішати з походом до сервісного центру в цьому випадку не варто. Не виключено, що проблему можна вирішити самостійно.

Подробиці

Насамперед слід перезавантажити смартфон. Висока ймовірність того, що після перезапуску все буде добре. Якщо цього не сталося, необхідно встановити, що саме несправно — смартфон чи SIM-карта. Зробити це досить легко. Потрібно переставити “сімку” в інший смартфон. Якщо вона функціонує, то мобільний пристрій зламаний.

Експерти рекомендують перевірити контакти SIM-картки щодо наявності забруднень. Для їх очищення можна використовувати звичайну гумку. Крім цього, не зайвою буде перевірка приймача “сімки”. Його контакти з часом можуть продавлюватись. Для їх випрямлення слід скористатися тонкою голкою.

Апарат може не бачити SIM-карту через збій на програмному рівні. Ця проблема вирішується шляхом скидання налаштувань. Якщо жоден з перерахованих вище способів вирішення проблеми не допоміг, то обійтися без походу в сервісний центр, на жаль, не вдасться.

Стрічка новин: