ГоловнаТехноВиробництво iPhone 16 Pro Max коштує майже третину його роздрібної ціни

Виробництво iPhone 16 Pro Max коштує майже третину його роздрібної ціни

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Дослідницька компанія TD Cowen оприлюднила загальну вартість виробництва (комплект матеріалів) iPhone 16 Pro Max на 256 ГБ, яка включає компоненти, збірку продукту та упаковку. Згідно з їхнім опитуванням, загальна вартість виробництва версії iPhone 16 Pro Max на 256 ГБ складає лише 485 доларів США, що становить майже третину від роздрібної ціни.

Найдорожчими виявилися дисплей і основна камера

Для контексту, iPhone 15 Pro Max коштує 453 долари, що на 32 долари (або на 7%) дешевше, ніж iPhone 16 Pro Max. Камери та дисплей є одними з найдорожчих компонентів iPhone 16 Pro Max. Лише основна камера становить 16% від загальної вартості виробництва моделі. Панель дисплея та сенсорний екран також коштують стільки ж, скільки й система задньої камери.

Для порівняння, установка основної камери iPhone 15 Pro Max коштує 70 доларів, що в загальному виходить на 15% від загальної вартості виробництва. Це може бути пов’язано з тим, що ультраширококутний 12 МП датчик має нижчу ціну, ніж 48 МП в останній моделі Pro Max.

Цікаво, що набагато потужніший чіп A18 Pro в останньому iPhone коштує лише на 5 доларів дорожче, ніж A17 Pro, який працює у попередника. Вартість пам’яті та накопичувача також зросла на 5 доларів кожна. Повідомляється, що інші вдосконалення, такі як більший акумулятор, коштують стільки ж – 15 доларів.

Примітно, що вартість стандартного iPhone 16 також зросла до 416 доларів з 395 доларів у попередника. На своєму веб-сайті в США компанія показала, що iPhone 16 коштує на 100 доларів дорожче, ніж iPhone 15.

Якщо говорити про інші аспекти, то всі моделі iPhone серії 16 оснащені новою кнопкою Capture, яка робить покращує управління камерою, але приносить певні проблеми з дисплеєм. Аналіз BOM навіть не згадує про цю нову додану кнопку, тоді як у попередньому звіті зазначається, що її заміна може коштувати користувачам 750 доларів.

Стрічка новин: