ГоловнаТехноЕксперти пояснили, чи слід відключати геолокацію у смартфоні

Експерти пояснили, чи слід відключати геолокацію у смартфоні

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У багатьох смартфонах функція місцезнаходження активована за умовчанням. Користувачі не звертають на неї уваги. Тим часом саме вона забезпечує роботу Google Maps, додатків таксомоторних сервісів, агрегаторів доставки тощо. Втім, є і такі користувачі, які цілеспрямовано відключають функцію геолокації, щоб сторонні програми не могли відстежувати їх переміщення.

Подробиці

У разі деактивації функції геолокації всі програми, що її використовують, почнуть працювати некоректно. Наприклад, викликати таксі через програму не вийде, оскільки водій не бачитиме вашого місцезнаходження. Звичайно, ніщо не заважає вам ввести адресу за допомогою клавіатури, проте при частому використанні таксі це буде не зовсім зручно.

Щоб дізнатися, які із встановлених на смартфоні додатків використовують геолокацію, необхідно вибрати в налаштуваннях пункт «Локації» (в MIUI він називається «Місцезнаходження»). У ньому можна побачити, які аплети вимагають доступу до вашого місця розташування. Обмежити їх у використанні GPS-модуля можна у розділі «Дозвіл додатків».

Функція геолокаціїНа думку експертів, у повному відключенні функції геолокації немає потреби, оскільки в цьому випадку функціональність мобільного пристрою звузиться. Для забезпечення конфіденційності достатньо не надавати доступ до GPS-модуля додаткам, яким для роботи він не потрібен (Калькулятор, Ліхтарик тощо).

Стрічка новин: