ГоловнаТехноFalcon Heavy допущена до запуску надсекретних супутників США

Falcon Heavy допущена до запуску надсекретних супутників США

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Керівництво Космічних сил США дало добро на використання ракет Falcon Heavy з багаторазовими першими щаблями для виведення на орбіту надсекретних розвідувальних супутників. За даними Bloomber, дозвіл на застосування нового типу снарядів для запуску апаратіві було надано SpaceX у липні, проте відомо про це стало лише цього тижня.

Подробиці

Наразі американські супутники-шпигуни виводяться на орбіту компанією Ілона Маска за допомогою ракет Falcon 9. Важкі апарати запускати на орбіту ця ракета не може. Інженери SpaceX планують провести перший іспит такого снаряда в жовтні-грудні. Falcon Heavy виведе у космос супутник Національного розвідувального управління.

Журналісти Bloomberg зазначають, що отриманий дозвіл на використання важких ракет дозволить компанії Маска зміцнити зв’язки з Пентагоном. У свою чергу, оборонне відомство зможе заощадити бюджетні кошти завдяки першим ступеням, що повертаються. Згідно з проведеними фахівцями Космічних сил США розрахунками, використання ракет Falcon 9 дало можливість заощадити понад 64 млн USD на місіях із виведення на орбіту GPS-супутників.

Стрічка новин: