ГоловнаТехноУ десктопній версії пошукової системи Google з'явилася нова функція

У десктопній версії пошукової системи Google з’явилася нова функція

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Розробники Google розширили можливості своєї фірмової пошукової системи щодо пошуку зображень. Відтепер користувачі десктопної версії зможуть користуватися технологією Google Lens. У порівнянні з традиційним алгоритмом вона дає користувачам низку переваг.

Подробиці

Технологія Google Lens була розроблена американською компанією спеціально для розпізнавання зображень. Завдяки її впровадженню в пошукову систему, якість розпізнавання тексту та товарів на зображеннях помітно покращилась. Класична версія “Google-Картинок” дозволяє знаходити в глобальній мережі схожі на зразок зображення. За допомогою Google Lens можна знаходити ідентичні картинки та зчитувати текст.

Google LensЗначок Google Lens виконано у вигляді кольорової камери. Якщо клацнути по ній курсором, система запропонує вказати посилання на потрібне зображення або завантажити його з пам’яті комп’ютера. Щоб активувати стару функцію “Google-Картинок”, необхідно натиснути на напис «Знайти джерело зображення», який знаходиться над фотознімком.

Для швидкого переходу в Google Lens потрібно клікнути по будь-якому зображенню в пошуковій видачі, після чого перетягнути його у вікно Google Lens, що відкрилося. На даний момент нова функціональність доступна користувачам Google Chrome у кількох країнах присутності пошукового гіганта із США.

Стрічка новин: