ГоловнаВійськові технологіїПитання з постачанням ракет ATACMS для HIMARS вирішено

Питання з постачанням ракет ATACMS для HIMARS вирішено

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Оксана Маркарова, яка обіймає посаду українського посла в США, прокоментувала можливість надання Пентагоном тактичних ракет ATACMS для комплексів HIMARS.

Дипломат зазначила, що після початку російського вторгнення Україна почала вимагати у союзників саме ту зброю, яка була потрібна ЗСУ в певний момент часу для вирішення тих чи інших завдань. Поряд із цим, Київ розміщував запити на постачання сучасних озброєнь на перспективу.

Подробиці

Маркарова наголосила, що розкривати деталі переговорів із американською стороною вона не стане.

Обговорюються різні варіанти поставок. Водночас дипломат вважала за потрібне повідомити, що незабаром у ЗСУ з’явиться можливість здивувати окупантів на полі бою.

ATACMS

Про те, що питання з постачанням ATACMS фактично вирішене, напередодні повідомив Олексій Данилов. За словами секретаря РНБО, «є розуміння», що США вирішили надати українській армії більш далекобійну зброю. Найімовірніше, що остаточне рішення щодо постачання ATACMS буде ухвалено за підсумками зустрічі “Рамштайн-4”.

Тактичні ракети можна запускати із комплексів M142 та M270, які з недавніх пір перебувають на озброєнні ЗСУ.

Наразі оператори HIMARS стріляють по ворогу ракетними снарядами GMLRS. Останні здатні вражати цілі на дистанції 70-80 км.

Коли Пентагон поставить ЗСУ ракети ATACMS, комплекси зможуть вражати цілі на відстані 165-310 км.

Стрічка новин: