ГоловнаТехноСмартфони серії Xiaomi 15 вперше будуть коштувати набагато дорожче своїх попередників

Смартфони серії Xiaomi 15 вперше будуть коштувати набагато дорожче своїх попередників

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Згідно з повідомленнями, Xiaomi може представити серію флагманських телефонів Xiaomi 15 зі Snapdragon 8 Gen 4 на четвертому тижні жовтня. Минулого року серія Xiaomi 14 була представлена ​​за стартовою ціною 3999 юанів (~565 доларів). Були припущення, що серія 15 буде принаймні на 500 юанів дорожчою за свого попередника. Новий витік від видання CNMO, змінив стартову ціну Xiaomi 15 і 15 Pro.

Подробиці

Згідно з публікацією, технічний блогер заявив, що Xiaomi 15 буде коштувати 4599 юанів (~$650), тоді як 15 Pro буде мати стартову ціну в 5499 юанів (~$775). Як повідомляється, технічний блогер стверджував, що підвищення цін пов’язане зі зростанням вартості чіпсетів і накопичувачів. Тому виробники смартфонів змушені коригувати свої цінові стратегії. Крім того, натяки засновника та голови правління Xiaomi Лея Цзюня щодо презентації Xiaomi 14 додатково підтвердили, що серія Xiaomi 15 відійде від епохи початкової ціни в 3999 юанів.

Раніше відомий аналітик Мінг-Чі Куо також повідомив, що Snapdragon 8 Gen 4 використовуватиме останній процес N3E від TSMC, який значно збільшив витрати на виробництво. Його ціна приблизно на 25-30 відсотків вища, ніж Snapdragon 8 Gen 3, і становить від 190 до 200 доларів. Така висока вартість чіпа, безсумнівно, вплине на кінцеву ціну серії Xiaomi 15.

Виходячи з наявних витоків, серія Xiaomi 15 піддасться комплексному оновленню, що включає великі основні датчики, телефото макро, ультразвукові сканери відбитків пальців на дисплеї, скляні корпуси, кремнієві анодні батареї, бездротову швидку зарядку та захист від пилу та води за стандартом IP68. Стандартна версія Xiaomi 15 матиме плоский екран із роздільною здатністю 1,5K, що підкреслює компактність і портативність дизайну, тоді як Xiaomi 15 Pro продовжить використовувати новий базовий матеріал із роздільною здатністю 2K, мікровигнутий екран однакової глибини з більш вузькою рамкою.

Що стосується систем обробки зображень, стандартна версія Xiaomi 15 буде оснащена 50-мегапіксельною основною камерою, 50-мегапіксельним ультрашироким об’єктивом і 50-мегапіксельним телеоб’єктивом. В Xiaomi 15 Pro ця система буде більш цікавою, вона включає 50-мегапіксельну основну камеру з більшим об’єктивом, 50-мегапіксельний ультраширококутний об’єктив і 50-мегапіксельний перископічний телеоб’єктив.

Стрічка новин: