ГоловнаВійськові технологіїЗСУ показали знищення цілі за допомогою «розумного» снаряда SMArt 155

ЗСУ показали знищення цілі за допомогою «розумного» снаряда SMArt 155

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Сухопутні війська вперше опублікували відеоролик, в якому показано роботу САУ PzH 2000 з німецькими «розумними» снарядами SMArt 155. Відеоролик був розміщений у Telegram-каналі ЗСУ.

Подробиці

У снаряді SMArt 155 міститься два вражаючі елементи. Підлітаючи до мети вони вивільняються шляхом невеликого вибуху, після чого спускаються на парашутах.

Після ідентифікації заданої цілі за допомогою вбудованих датчиків відбувається відстріл елементів. Вони летять на надзвуковій швидкості.

На опублікованому в Telegram відеоролику відображений момент відстрілу надзвукового елемента з подальшим ураженням ворожої бронетехніки.

На відеоролику видно спалах у повітрі (момент відстрілу) та чорний дим (момент ураження). Ніколи раніше роботу по ворожих цілях із поставлених Бундесвером самохідних установок сухопутні сили не показували.

Про те, що німецькі САУ прибули до України, стало відомо 21 червня. Про це журналістам повідомив керівник Міноборони Олексій Рєзніков.

Україна отримала від Німеччини та Нідерландів 12 артилерійських установок. «Розумні» боєприпаси були поставлені ЗСУ німецькою армією за розпорядженням Олафа Шольца.

Стрічка новин: