ГоловнаВійськові технологіїДля ударів по Криму з HIMARS ЗСУ не потрібні ракети ATACMS

Для ударів по Криму з HIMARS ЗСУ не потрібні ракети ATACMS

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Ракетні снаряди GMLRS з дальністю поразки до 85 км можна використовувати для знищення аеродромів та залізниці на території окупованого Кримського півострова.

Таку думку в ефірі Еспресо було висловлено військовим експертом Іваном Киричевським із Defence Express.

Подробиці

З його слів, атакувати Кримський міст за допомогою ракетних снарядів GMLRS українські артилеристи не зможуть. Разом з тим, ніщо не заважає їм працювати з HIMARS по більш дрібним цілям на кшталт радіолокаційних станцій, аеродромів, об’єктів транспортної інфраструктури, зенітно-ракетних комплексів тощо.

Киричевський вважає, що першочерговою метою для ЗСУ в Криму має стати залізниця, а не міст, оскільки саме нею доставляються боєприпаси для угрупування.

Кримський міст стане метою номер один після появи на озброєнні української армії тактичних ракет ATACMS.

Минулого тижня про можливість завдання ракетних ударів по території Криму з HIMARS заявив співробітник ГУР Вадим Скибіцький. За його словами, Росія перетворила український Крим на логістичний хаб для транспортування техніки та озброєння на південну частину України. У зв’язку з цим керівництво ЗСУ розглядає можливість завдання ударів по скупченням військової техніки, складам з БК та Чорноморському флоту.

Стрічка новин: