ГоловнаТехноУ США проаналізували, чи здатні вони відбивати удари крилатими ракетами

У США проаналізували, чи здатні вони відбивати удари крилатими ракетами

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Аналітики CSIS проаналізували, чи під силу США протистояти інтенсивним обстрілам крилатими ракетами. Акцент на цьому було зроблено не стільки на можливості фізичного знищення пускових установок, скільки на можливості американської системи ПРО відбивати ракетні удари.

Подробиці

Створення ешелонованої оборони від балістичних ракет американська армія розпочала за часів холодної війни. По всій країні були встановлені станції радіолокації, здатні виявляти ракети на великій відстані.

Крилаті ракети становлять загрозу для США

У звіті CSIS наголошується на тому, що крилаті ракети становлять загрозу для США навіть у разі запуску за 2 000 кілометрів від східного узбережжя. Протистояти їм NORAD не зможе.

NORAD

Проект NORAD був запущений США спільно з Канадою за часів холодної війни. Він мав на меті створення системи континентальної протиповітряної оборони, заснованої на радарних постах. Останні здатні виявляти середньовисотні та висотні повітряні об’єкти. Крилаті ракети летять над землею досить низько. Через це радарні пости проти них безсилі.

Автори звіту CSIS стверджують, що цю проблему можна вирішити за 15 млрд USD. Ці кошти необхідно направити на вирішення наступних завдань:

  • об’єднання всіх радарів та метеорадарів у рамках єдиної системи інформаційного обміну;
  • розгортання аеростатів радіолокаційного дозору з метою моніторингу маловисотних повітряних об’єктів;
  • оновлення системи загоризонтного виявлення ракет;
  • інтеграцію всіх систем виявлення в єдину digital-систему.

Конфигурация предложенной CSIS системы обнаружения крылатых ракет

Аналітики CSIS підрахували, що на це потрібно 14,8 млрд USD. Однак нова система ПРО зможе тільки виявляти крилаті ракети, а не знищувати їх.

Стрічка новин: