ГоловнаТехноУкраїнські фахівці створили ударний безпілотний гелікоптер для виконання широкого спектру завдань

Українські фахівці створили ударний безпілотний гелікоптер для виконання широкого спектру завдань

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Фахівці із ЗАТ «Рамзай» показали перший розроблений в Україні гвинтокрилий безпілотник ударного типу. Гелікоптер здатний працювати на дистанціях до 80 км включно. Маса приданого йому озброєння – 200 кіло, включаючи дві протитанкові ракети.

Подробиці

Управління гвинтокрилою машиною ведеться через закритий високозахищений канал. Вибір форм-фактора «гелікоптер» обумовлений здатністю таких машин зависати над ціллю  протягом енного проміжку часу та працювати з компактних майданчиків (дахів будівель, палуб кораблів, лісових полян, придорожніх ділянок тощо.)

– На відміну від безпілотників-літаків, вертолітним БПЛА не потрібна злітна смуга та ділянка для розбігу з метою набору висоти, – зазначають «батьки-засновники» гвинтокрилої машини.

Функція вертикального зльоту/посадки робить безпілотні гелікоптери ідеальним інструментом для використання як у щільній міській забудові, так і на пересіченій місцевості.

Перелік виконуваних безпілотними гелікоптерами завдань досить широкий: від моніторингу об’єктів з невеликої відстані та загоризонтної цілевказівки – до виконання функцій ретранслятора сигналу та завдання ударів по техніці і живій силі противника.

Повні характеристики безпілотного вертольота та його практичні можливості будуть продемонстровані під час презентації прототипу.

Стрічка новин: