ГоловнаТехноЕксперт пояснив, скільки потрібно HIMARS для забезпечення перелому у війні

Експерт пояснив, скільки потрібно HIMARS для забезпечення перелому у війні

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Переломити хід війни українська армія зможе за наявності не менше ніж 300 РСЗВ нового покоління на кшталт M270, MARS II та HIMARS. Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський.

Подробиці

За його словами, для кожної фази війни потрібне своє озброєння. Щоб успішно деокупувати захоплені території, українська армія повинна мати у своєму розпорядженні 1 000 одиниць броньованих машин різних класів, 500 одиниць сучасних гаубиць та САУ, а також 300 одиниць РСЗВ на кшталт HIMARS. Грабський акцентував увагу на тому, що йдеться про попередні розрахунки.

Згідно із заявою Михайла Люксикова, який обіймає посаду головного редактора порталу «Мілітарний», для успішного протистояння російській агресії ЗСУ необхідно вийти в паритет з окупаційними військами.

В даний момент на лінії фронту на один український снаряд припадає 10-20 російських. Мається на увазі ствольна артилерія (причіпні системи та САУ), а також РСЗВ.

Цього тижня стало відомо, що Київ зайнятий веденням переговорів із Вашингтоном щодо постачання більш далекобійних боєприпасів для HIMARS. Українська армія хоче одержати від союзників тактичні ракети ATACMS. З їхньою допомогою артилеристи зможуть знищувати ворожі цілі на відстані 300 км. Цього достатньо для успішної поразки Кримського мосту.

Стрічка новин: