ГоловнаТехноІлон Маск прокоментував вибух бустера Starship у Техасі

Ілон Маск прокоментував вибух бустера Starship у Техасі

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Керівник SpaceX Маск поділився з пресою подробицями нещодавнього інциденту у Бока-Чіка. У вівторок на території цього техаського села відбулися випробування бустера Super Heavy, спроектованого інженерами SpaceX для ракети Starship. Під час тестування бустер раптово спалахнув.

Подробиці

Маск стверджує, що отримані Super Heavy Booster 7 під час випробувань ушкодження є незначними. У Twitter мільярдер пояснив, що особисто побував на місці проведення випробувань. З ракетним прискорювачем усе гаразд. Він зазнав незначних ушкоджень. Разом з тим інженерам SpaceX необхідно оглянути всі силові агрегати, щоб переконатися, що з ними все гаразд.

Вибух бустера Starship у Бока-Чіка

Під час тестування бустера ракета раптово спалахнула. Займання було локалізовано пожежним розрахунком у найкоротші терміни. Незважаючи на загашену пожежу, космодром у Бока-Чіка був закритий керівництвом SpaceX з метою безпеки.

Проведена інженерами компанії перевірка показала, що з ракетним прискорювачем усе гаразд. Найімовірніше, що пожежа виникла через неполадки в двигунах.

До речі, досі SpaceX так і не вдалося отримати від регулятора FAA дозвіл на використання космодрому в Бока-Чіка для запуску ракет. У зв’язку з цим вони, як і раніше, запускаються компанією Маска з мису Канаверал.

Стрічка новин: