ГоловнаТехноНебо над Україною буде закрито за допомогою NASAMS, IRIS-T та Patriot

Небо над Україною буде закрито за допомогою NASAMS, IRIS-T та Patriot

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Незабаром Україна отримає від США батареї ЗРК NASAMS норвезького виробництва, в яких використовуються ракети Raytheon Technologies.

Восени поточного року Берлін поставить ЗСУ високотехнологічні комплекси IRIS-T. У перспективі Київ розраховує домовитися з Вашингтоном щодо постачання батарей ЗРК Patriot. Про це під час виступу на загальнонаціональному марафоні заявив речник ВР ЗСУ Юрій Ігнат.

Подробиці

За його словами, NASAMS та IRIS-T здатні вражати повітряні цілі на відстані до 40 кілометрів. Американські комплекси Patriot від Raytheon Technologies можуть це робити на дистанції 150 кілометрів. Таким чином, вони перевершують норвезьку та німецьку системи ППО з далекобійності більш ніж утричі.

Ігнат підкреслив, що ЗРК Patriot дозволять українським зенітникам не підпускати ворожі літаки, БПЛА та ракети близько до міст.

Поставити українській армії комплекси IRIS-T канцлер Олаф Шольц пообіцяв ще у травні. Згодом керівник німецького МЗС Анналена Бербок заявила, що на це потрібно кілька місяців. Імовірно, ракетні зенітні комплекси будуть відвантажені німцями восени.

Варто зазначити, що IRIS-T є найсучаснішою системою ППО, яка перебуває на озброєнні Бундесверу. Нічого новішого у німецької армії немає. Таким чином, у середньостроковій перспективі небо над Україною буде закрите за допомогою найсучасніших ЗРК.

Стрічка новин: