ГоловнаВійськові технологіїHIMARS нівелювали п'ятикратну перевагу ЗС РФ в артилерії - Forbes

HIMARS нівелювали п’ятикратну перевагу ЗС РФ в артилерії – Forbes

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Окупаційні війська перевершують ЗСУ в артилерії п’ятиразово. За кількістю РСЗВ вони мають семиразову перевагу. Незважаючи на це, після появи на озброєнні української армії ракетних систем HIMARS розстановка сил на фронті почала змінюватись. Нове озброєння дозволяє ЗСУ вражати склади з БК у глибокому тилу, порушуючи цим постачання артилерії. Про це пише Forbes.

Подробиці

Без виграшу артилерійської битви здолати ворога українська армія не зможе. Щодня окупанти витрачають по 2000 т боєприпасів. За словами військових експертів, через такі жахливі витрати БК росіяни сильно залежать від залізничних логістичних маршрутів. Таким чином, порушення ланцюжка “залізничний – вантажний склад – артилерійська позиція” може призвести до зміни оперативної обстановки на користь ЗСУ.

Порівняння радянських РСЗВ з натовськими

В основу роботи натівської артилерії покладено інший принцип. Вона використовується переважно для превентивних ударів. Спалювати тонни боєприпасів армії НАТО не звикли. Західні артилерійські системи далекобійніші за радянські.

За словами військових експертів, простий порівняльний аналіз технічних характеристик показує, що ЗСУ можуть «задавити» російську артилерію, якщо будуть мати достатню кількість знарядь.

Бригадний генерал Володимир Карпенко із цього приводу зазначив, що для закриття всієї лінії фронту українській армії потрібно 40 механізованих бригад із 2 000 сучасних артилерійських систем. Кількість снарядів, що перебувають на озброєнні ЗСУ, оцінюється в 800. Цього мало. Крім цього, українській армії не вистачає 152 мм боєприпасів.

Стрічка новин: