ГоловнаТехноУкраїнець спроектував заснований на штучному інтелекті розвідувальний дрон

Українець спроектував заснований на штучному інтелекті розвідувальний дрон

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Михайло Дронов із Кривого Рогу спроектував для української армії розвідувальний безпілотник. Чоловік стверджує, що основою його роботи є ШІ-технології. Виробництво безпілотника коштує недорого.

Найближчим часом винахідник планує налагодити серійний випуск дронів SkyNet. Повідомлення про це було опубліковано Дроновим у Facebook.

Подробиці

Чоловік зізнався, що він поставив за мету зібрати як мінімум 1 000 розвідувальних безпілотників. Випуск дронів великим тиражем дозволить покрити всю лінію фронту. Дані, що збираються за допомогою БПЛА, будуть оброблятися ШІ-алгоритмами.

Дронов є випускником Харківського авіаційного інституту. Більш того, він має титул чемпіона світу з авіаційного моделізму. Таким чином, назвати розробника SkyNet дилетантом не можна.

Дронов обіймає посаду керівника компанії UADronov. Саме вона виробляє розвідувальні коптери на базі БПЛА «Фурія».

Украинский беспилотник

Вартість одного безпілотника при налагодженні серійного виробництва складатиме близько 1 000 USD. Вона може збільшуватися в міру монтажу на БПЛА складнішого обладнання.

Обсяг першої партії становитиме 100 одиниць. Після її випуску Дронов розраховує розпочати збирати безпілотники тисячними тиражами.

У запуск виробничого майданчика необхідно вкласти 3 млн USD. Ці кошти будуть надані фондами та донорами.

Стрічка новин: