ГоловнаТехноЕксперти назвали три простих способи перевірки зносу батареї смартфона

Експерти назвали три простих способи перевірки зносу батареї смартфона

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Деградація акумулятора смартфона є природним процесом. Скільки б не коштував мобільний пристрій, згодом АКБ починає гірше тримати заряд.

За словами експертів, процес деградації можна сповільнити. Внаслідок цього термін служби батареї збільшиться.

Подробиці

Для продовження життя акумуляторного блоку достатньо не допускати його переохолодження та перегріву. Крім цього, експерти не рекомендують залишати смартфон розрядженим на тривалий час. Використовувати дешеві китайські адаптери вони також не радять.

Ознаки деградації АКБ:

  • раптове вимкнення пристрою при 20% заряду;
  • стрибкоподібна зарядка гаджета (наприклад, за п’ять хвилин від 15% до 90%);
  • неможливість увімкнення апарата (АКБ не тримає заряд);
  • здуття батареї.

Способи перевірки зносу АКБ

Перевірити рівень зносу акумулятора можна за допомогою програми AccuBarttery для Android або Battery Life для iOS, USB-тестера та мультиметра. Найточнішим спсобом є перевірка рівня зносу АКБ за допомогою USB-тестера. Перед перевіркою батарею потрібно розрядити до 0%.

При використанні мультиметр АБК необхідно зарядити до 100%. Далі слід розрядити акумулятор резистором до 500 мА, паралельно засікаючи час розрядки. Для розрахунку актуальної ємності акумулятора слід використовувати таку формулу:

Е= I x T, де I – це заводська потужність батареї, а T – час розрядки АКБ. Наприклад, 5,5 години x 450 міліампер = 2475 мА/год. Заводську потужність батареї можна переглянути в техпаспорті мобільного пристрою. Якщо отриманий результат відрізняється від норми ємності більш ніж на 20%, це слід вважати відхиленням.

Стрічка новин: