ГоловнаТехноГромадянам РФ заборонили експлуатувати дрони

Громадянам РФ заборонили експлуатувати дрони

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Губернатор Курської області заборонив місцевим мешканцям експлуатувати споживчі коптери. За словами Романа Старовойта, через оголошений у регіоні високий рівень терористичної небезпеки всі безпілотники, що перебувають у повітрі, глушаться спецслужбами. Після втрати зв’язку з операторами БПЛА просто падають на землю.

Подробиці

Чиновник підкреслив, що російські силові відомства мають у своєму розпорядженні достатню кількість технічних засобів для глушення безпілотників. Якщо мешканці області не хочуть позбутися комерційних коптерів, що належать їм, то не слід експлуатувати їх до скасування високого рівня терористичної небезпеки.

За даними російських ЗМІ, протягом минулого тижня до силових відомств надійшло 83 звернення з приводу БПЛА, що перебувають у повітрі. Усі літальні апарати посадили на землю в примусовому порядку.

Раніше журналісти місцевих медіа повідомили, що у небі над Курською областю було перехоплено дрон «Стриж», який належить українській армії. Нібито він займався збиранням розвідувальних даних. У ЗСУ цю інформацію спростували.

Стрічка новин: