ГоловнаТехноУ «Новій пошті» пояснили, як не стати жертвою нової схеми шахрайства

У «Новій пошті» пояснили, як не стати жертвою нової схеми шахрайства

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У липні одна із клієнток «Нової пошти» зіткнулася з новою схемою шахрайства. Зловмисники почали використовувати логістичного оператора для обману пересічних українців. Насамперед придумана ними схема актуальна для тих клієнтів «Нової пошти», яким доводиться забирати за один раз багато посилок.

Розрахунок злочинців будується на тому, що жертва не матиме часу на перевірку кожного відправлення.

Подробиці

Про нову схему у Facebook повідомила відома українська волонтерка Діана Макарова. Їй треба було отримати у відділенні «Нової пошти» кілька посилок. Одне з відправлень було з післяплатою у розмірі 200 грн. Воно прибуло із київського відділення, розташованого на вулиці Миколи Кібальчича. Як відправник у накладній була вказана Людмила Притуленко.

У документі був присутній телефонний номер. Оскільки накладений платіж був невеликим, волонтер його сплатила. Пізніше з’ясувалося, що в посилці є мило, яке зазвичай видають постояльцям готелів.

Мыло

У коментарях під публікацією Макарової у Facebook відписалися кілька клієнтів “Нової пошти”. Вони також отримали від шахраїв посилки з милом. Це свідчить, що нова схема використовується зловмисниками масово.

У «Новій пошті» рекомендували ніколи не оплачувати посилки від незнайомих без огляду. Тим більше, якщо ви нічого не замовляли.

Стрічка новин: