ГоловнаТехноПоляки зібрали на Bayraktar TB2 для ЗСУ понад 10 млн злотих

Поляки зібрали на Bayraktar TB2 для ЗСУ понад 10 млн злотих

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У Польщі триває збирання грошей на Bayraktar TB2 для армії України. Метою краудфандингової кампанії є сума 22,5 млн злотих. Поляки зібрали вже 10 млн, тобто майже половину. Інформація про це була опублікована у Fcaebook польським журналістом Славомиром Сераковським.

Подробиці

До завершення краудфандингової кампанії залишилось 17 діб. На момент підготовки матеріалу на рахунку було 10,68 млн злотих.

Збір коштів на Bayraktar TB2 у Польщі

Bayraktar TB2 належить до класу оперативно-тактичних ударних БПЛА. Українська армія використовує турецькі дрони для ведення розвідки та ураження наземних цілей.

Перші дрони піднялись в небо над Україною навесні минулого року. Після початку повномасштабної агресії вони перетворилися на символ опору українського народу.

Польща стала другою іноземною державою, яка організувала збір коштів для придбання ударного дрону для української армії.

Наприкінці весни гроші на купівлю Bayraktar TB2 зібрали литовці. На це у них пішло лише три дні. Топ-менеджмент Baykar Tech відмовився взяти їх. В результаті безпілотники були поставлені ЗСУ безкоштовно. Щодо зібраних жителями Литви коштів, то вони були спрямовані на закупівлю озброєння для БПЛА.

Стрічка новин: