ГоловнаВійськові технологіїАмериканська ракета Minotaur II+ вибухнула після активації двигунів

Американська ракета Minotaur II+ вибухнула після активації двигунів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Минулого тижня у США відбулися випробування ракети Minotaur II+. Через 11 секунд після активації силових установок остання раптово вибухнула.

Подробиці

Ракета була конверсійною. Для її складання американські інженери використовували перші та другі щаблі міжконтинентальних ракет Peacekeeper та Minuteman, які перебувають на озброєнні ВСС США.

Після закінчення терміну зберігання балістичних ракет їх відправляють на утилізацію або запускають у космос із супутниковими апаратами. Вибух «Мінотавра» має стати для американських військових тривожним дзвінком.

Щаблі прострочених ракет використовуються для виведення супутників. Проблема полягає в тому, що вони твердопаливні. Зібрані з щаблів Peacekeeper і Minuteman ракети вважаються проблемними. Вік наймолодших щаблів становить 48 років. Структура твердого палива за цей час встигає змінитися. Крім цього, у ракет виходять з ладу ущільнювачі. Інженерам доводиться вимивати із старих паливо з метою запресування нового.

У вибуху немає нічого незвичайного. Після запресування у старі ракети нового палива вони вибухають досить часто. Проблема полягає в тому, що старі американські балістичні ракети, призначені для ядерних ударів по інших континентах, можуть бути небоєздатними.

Стрічка новин: