ГоловнаТехноНазвано три простих способи прискорення домашнього Wi-Fi

Названо три простих способи прискорення домашнього Wi-Fi

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Мало хто знає, що швидкість передачі даних в домашній мережі Wi-Fi може впливати побутова техніка. Проведене британським інтернет-провайдером Zen Internet соцопитування показало, що 99% користувачам нічого не відомо про типові сценарії, що тягнуть за собою зниження швидкості в домашній мережі. 76% респондентів уперше дізналися, що сусідські роутери можуть уповільнювати швидкість передачі даних. Ця проблема є особливо актуальною для багатоповерхових будинків.

Подробиці

90% учасникам опитування не було нічого відомо про те, що швидкість інтернету та якість покриття Wi-Fi прямо залежать від відстані між роутером та побутовою технікою на кшталт НВЧ-печі, холодильника тощо. На думку 23% опитаних, пристрої, що підключаються до Мережі, повинні розташовуватися якомога ближче до роутера. Насправді це звичайно не так, оскільки сучасні маршрутизатори забезпечують якісний зв’язок у всій квартирі.

Роутер

За словами експертів, якість зв’язку у домашній мережі залежить від трьох факторів. Йдеться про розташування роутера в квартирі, правильний діапазон та наявність мертвих зон. Маршрутизатор має бути встановлений у центрі житла. Переважно, щоб він був ближче до стелі, ніж до підлоги. Сторонніх предметів близько із роутером не повинно бути. Категорично забороняється встановлювати роутер поруч із великою побутовою технікою на кшталт НВЧ-печі, холодильника, аудіосистеми, телевізора тощо.

Сучасні маршрутизатори здатні функціонувати у двох діапазонах (2,4 та 5 ГГц). Як показує практика, розмах 5 ГГц менш «засмічений» сигналами сусідів. Крім цього, він здатний забезпечити більш пропускну здатність. У зв’язку з цим діапазон ідеально підходить для підключення до глобальної мережі смартфонів, ПК та лептопів. Розмах 2,4 ГГц можна використовувати для підключення домашніх IoT-пристроїв на кшталт «розумних» лампочок, датчиків диму, системи сигналізації тощо.

Репітер

Досить часто власники просторих квартир стикаються із ситуацією, коли сигнал не дістає до далеких кімнат. Для усунення мертвих зон міняти роутер не потрібно. Достатньо придбати недорогий WiFi-репітер.

Стрічка новин: