ГоловнаВійськові технологіїРакет у Росії вистачить на кілька місяців — Forbes

Ракет у Росії вистачить на кілька місяців — Forbes

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

На момент початку вторгнення Росія мала близько 7 тис. ракет. Половина цього обсягу припадало на «Точка У», X-22 та X-55, які не належать до класу високоточних. З того часу ЗС РФ завдали по території України близько 3 тис. ударів. Таким чином, у них залишилося близько 4 тис. ракет.

Подробиці

Спочатку окупанти обстрілювали нашу країну за допомогою «Калібрів», «Іскандерів», X-101 та «Кинжалів». Forbes оцінює їх складські запаси на момент початку повномасштабної агресії у 2-3 тис. од. У Москві не розраховували, що бойові дії затягнуться, тож високоточні ракети ніхто не рахував.

У травні окупанти почали завдавати ракетних ударів за допомогою ракет X-59, які випускалися у 80-х роках. Їхня похибка не перевищує 10 метрів. Таким чином, X-59 також можна віднести до високоточної ракетної зброї. Дальність польоту цієї ракети становить менше 300 км. Вага бойової частини – 300 кг. Ці ракети використовувалися окупантами для ударів по прикордонних областях та чорноморському узбережжю.

Ракети, що складаються на озброєнні армії-агресора

На зміну «Калібрам» прийшли ракети X-55 та X-555 з похибкою 20-100 метрів. До класу високоточної ракетної зброї вони не належать. Наприкінці весни росіяни завдали кількох ударів за допомогою «Точок-У», похибка яких може досягати 250 метрів. Багато з них у ціль не влучили.

Журналісти Forbes зазначають, що складські запаси «Іскандерів» та «Калібрів» майже закінчилися. Саме тому росіяни почали використовувати для ударів по наземних цілях протикорабельні ракети «Онікс» вартістю 1 млн USD за одиницю.

Ракета X-22

Таким чином, із ракет дальністю понад 500 км в окупантів залишилися лише старі X-22 та X-55. Forbes оцінює їх кількість в арсеналах у 2 тис. од. Цього достатньо, щоб обстрілювати територію України кілька місяців.

Стрічка новин: