ГоловнаТехноРосійські ЗМІ повідомили про застосування в Україні дронів-вбивць «Ланцет»

Російські ЗМІ повідомили про застосування в Україні дронів-вбивць «Ланцет»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Підконтрольні Кремлю пропагандистські медіа почали тиражувати інформацію щодо використання на території України «ексклюзивної» зброї. Мається на увазі дрон-вбивця “Ланцет”.

Подробиці

У своїх публікаціях російські ЗМІ посилаються на заяву представника держкорпорації “Ростех”. Останній повідомив, що армія агресора тривалий час завдає удари по базах ЗСУ у тилу за допомогою «сучасних» безпілотників «Ланцет». Якісь фото – або відеодокази журналістами прокремлівських медіа традиційно не наводяться.

Російський дрон-вбивця "Ланцет"

Єдиним доказом «існування» дрона-вбивці «Ланцет» є знятий в Сирії сюжет. У відеоролику демонструється бойове застосування «Ланцету» проти живої сили та техніки супротивника. Достовірно встановити справжність відео неможливо. Таким чином, розглядати його як доказ не можна.

Відомо, що “Ланцет” є модифікованою версією дрону-вбивці “Куб-БЛА”. Цей безпілотник справді використовується окупантами проти української армії. Про це свідчать залишки дронів-вбивць, які опинилися в розпорядженні ЗСУ. За версією кремлівських пропагандистів, на озброєнні ЗС РФ перебувають ПБЛА «Ланцет-1» та «Ланцет-3». Вони відрізняються між собою злітною масою та потужністю бойової частини.

Стрічка новин: