ГоловнаТехноЗСУ можуть отримати для HIMARS більш далекобійні ракети ATACMS

ЗСУ можуть отримати для HIMARS більш далекобійні ракети ATACMS

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Сенатори Р. Блюменталь та Л. Грем, які побували цього тижня в Києві, зробили кілька важливих заяв. Одне стосується поставлених Пентагоном ракетних систем HIMARS.

Подробиці

Сенатори вважають, що українська армія могла б ефективніше використовувати комплекси HIMARS для звільнення захоплених окупаційними військами територій. Для цього їй необхідно поставити більш далекобійні ракети. За словами Блюменталя, ЗСУ також потребують сучасних систем ППО та протикорабельних ракет Harpoon. Сенатор підкреслив, що високотехнологічне озброєння може поставити США, якщо офіційний Київ пообіцяє не застосовувати його для нападу на територію суміжної держави.

За даними Reuters, сенатор Грем має намір сприяти прискоренню постачання зброї, яку було запрошено оборонним відомством України. Ритмічні постачання озброєння зі США здатні покласти край затяжним боям, що йдуть у східній частині України. Грем підкреслив, що перебіг російсько-української війни можна переламати протягом двох місяців.

Вартість одного комплексу HIMARS становить 5,6 млн USD. У ЗСУ є дев’ять таких установок (HIMARS та M270). Проблема полягає в тому, що Пентагон поставив разом із комплексами ракети MLRS з дальністю 70-85 км. Тим часом HIMARS може вражати цілі на відстані до 300 км. Для цього потрібні ракети ATACMS.

Стрічка новин: