ГоловнаТехноІзраїльтяни розробили технологію для глушіння дронів Bayraktar TB2

Ізраїльтяни розробили технологію для глушіння дронів Bayraktar TB2

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Ізраїльські інженери модифікували систему Drone Dome на замовлення грецького уряду. Останні планують використовувати її для захисту від дронів Bayraktar TB2. Про це стало відомо від кореспондента грецького видання Kathimerini В. Недоса.

Подробиці

Збройні сили Греції планують використовувати модифіковану систему Drone Dome для «сліплення» ворожих безпілотників, що літають над островами в Егейському морі. Недос стверджує, що Drone Dome здатна не лише блокувати сигнал зв’язку між літальним апаратом та оператором, а й порушувати заздалегідь запрограмовані маршрути.

Drone Dome

Поставлена ​​Ізраїлем система таємно розгорталася на грецьких островах протягом останніх двох місяців. Її можна використовувати для «глушіння» не тільки Bayraktar TB2, а й більш просунутих у технологічному плані дронів ANKA-S.

Систему “Купол від дронів” розробили інженери Rafael Advanced Defence Systems. Для відстеження повітряних об’єктів у ній використовуються ШІ-алгоритми та спеціальні датчики. Безпілотники нейтралізуються за допомогою установок для придушення GPS-навігації та зв’язку. Для фізичного ураження дронів у Drone Dome використовується 10-кіловатний лазер з радіусом дії 3,2 км.

Беспилотник, сбитый с помощью Drone Dome

Відносини між Афінами та Анкарою загострилися протягом останніх кількох місяців. Туреччина звинуватила Грецію у мілітаризації Егейського моря. Країни мають давню територіальну суперечку з приводу Північного Кіпру. Анкара надає цій частково визнаній державі політичну, економічну та військову підтримку.

До речі, система Drone Dome використовувалася владою Великобританії для закриття неба від безпілотників під час проведення в Конуоллі саміту G7, який відбувся 26 червня поточного року.

 

Стрічка новин: