ГоловнаТехноНайбільшому банку РФ доводиться виколупувати чіпи зі старих карток через дефіцит

Найбільшому банку РФ доводиться виколупувати чіпи зі старих карток через дефіцит

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Працюючі над ринку РФ банківські установи зіштовхнулися з нестачею чіпів у платіжних картах. На тлі дефіциту “Сбербанк Росії” почав «реімплантувати» чіпи зі старих карт, які не забрали клієнти з банківських відділень. Про це під час виступу на Paymentsecurity повідомила представник фінінституту О. Маклашина.

Подробиці

За її словами, чіпи держбанку постачали європейські виробники. Після запровадження санкцій про цей канал довелося забути. Відхід із російського ринку MasterCard та Visa спровокував зростання попиту на карти «Мир». Їхній масовий випуск призвів до виникнення дефіциту напівпровідникових виробів.

Знайдене співробітниками “Сбера” рішення Маклашин назвала геніальним. “Реімплантація” чіпів дозволить банківській установі заощадити в 2022 році не менше 1 млрд руб. Справа в тому, що один новий чіп коштує 5 EUR. Вартість «реімплантації» складає 1,3 EUR. Щомісяця в банківських відділеннях “Сбера” накопичується близько 375 тис. банківських карток, за якими ніхто так і не прийшов. Відтепер чіпи з таких карток будуть використовуватися для емісії нових.

Стрічка новин: