ГоловнаВійськові технологіїНа тлі російської агресії Шольц почав виявляти інтерес до «Залізного куполу»

На тлі російської агресії Шольц почав виявляти інтерес до «Залізного куполу»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Німецький уряд почав таємно готуватися до військового протистояння з Російською Федерацією. Наразі бойові дії ведуться за 1,5 тис. кілометрів від державного кордону Німеччини. У війні проти України російська армія активно використовує ракетну зброю. Цей факт змусив владу замислитися над придбанням «Залізного куполу».

Подробиці

За даними Bild, німецький канцлер О. Шольц заснував спецфонд обсягом 100 млрд EUR. Акумульовані у ньому кошти призначені для фінансування збройних сил Німеччини, які мають взяти на себе захист країни у разі ескалації російсько-українського конфлікту. Основним недоліком системи “Залізний купол” є те, що вона призначена для відбиття ракетних ударів, які виробляються з дистанції 70 км. Це означає, що війська агресора будуть на території Німеччини.

Як альтернативний варіант німецький уряд розглядає можливість придбання системи ПРО Arrow 3. У буквальному перекладі її назва означає «стріла». Остання здатна перехоплювати ракети з ядерними боєголовками.

Комплекси Arrow 3 виробляються Ізраїлем та США. Вартість однієї протиракети складає 1 млн USD. Вона здатна збивати ракети на дистанції 2 тис. км, у тому числі в космосі.

Стрічка новин: