ГоловнаТехноКіберполіція затримала шахрая, який заробив на перевипуску SIM-карток 800 000 грн

Кіберполіція затримала шахрая, який заробив на перевипуску SIM-карток 800 000 грн

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Співробітники Кіберполіції Дніпропетровської області та Криворізького управління поліції повідомили про викриття шахрайської схеми. Про це стало відомо від представника прес-служби Нацполу.

Подробиці

32-річний українець займався перевипуском SIM-карток з метою отримання доступу до фінансових номерів. Чоловік використовував отримані номери для входу до мобільних додатків банків. Засоби, що лежали на карткових рахунках жертв, він присвоював собі.

Наразі слідство намагається встановити спосіб отримання шахраєм персональних даних, необхідних для перевипуску SIM-карток. Як відомо, для перевипуску картки потрібно повідомити співробітника техпідтримки оператора останні набрані номери, назву тарифного плану, суму на рахунку, дату активації SIM-картки та модель смартфона.

Слідчі з’ясували, що шахрай викрав близько 800 тис. грн. у 40 клієнтів українських банків. Під час обшуку в будинку чоловіка силовики вилучили смартфон, лептоп та платіжні картки.

Співробітники Кіберполіції рекомендують громадянам встановити заборону на дистанційну заміну SIM-картки. Це дозволить захистити фінансовий номер від домагань зловмисників. Для встановлення заборони достатньо перейти на контракт або звернутися до служби техпідтримки мобільного оператора. Поліцейські не радять зазначати фінансовий номер у соціальних мережах та оголошеннях на класифайдах.

Стрічка новин: