ГоловнаВійськові технологіїРосіяни шукають спосіб захисту своїх дронів від «глушилок» ЗСУ

Росіяни шукають спосіб захисту своїх дронів від «глушилок» ЗСУ

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Інженери концерну «Калашников», що входить до складу держкорпорації «Ростех», не залишають надії знайти спосіб захисту безпілотників від «глушилок» української армії. Цього разу вони представили новий тип навігації, що робить дрони невразливими для засобів РЕБ.

Подробиці

У «Ростеху» з цього приводу зазначили, що жодного відношення до супутникової навігації, представлена ​​інженерами «Калашникова», розробка не має. Для координації польотів дронів використовується замкнутий контур керування. Завдяки цьому літальні апарати можуть ефективно протистояти засобам РЕБ. Перехоплення управління БПЛА з новим типом навігації виключено у принципі.

У ході тестових випробувань з’ясувалося, що навігаційна система нового типу точніша. Вона перевершує інерційну систему на порядок. Розробники системи стверджують, що після її масового запровадження втрати дронів будуть поодинокими.

Про використовувані бійцями української армії «глушилки» мало що відомо. Ходять чутки, що вони постачаються в Україну із США та інших країн-союзників. Високотехнологічні пристрої вражають ворожі дрони у радіусі кількох кілометрів. З моменту початку вторгнення російські війська втратили в Україні понад 500 безпілотників. Цього тижня стало відомо, що запаси дронів в Росії вичерпуються.

Стрічка новин: