ГоловнаТехноРосійські хакери «зламали зуби» про сервіс «Дія» - голова Нацполу

Російські хакери «зламали зуби» про сервіс «Дія» – голова Нацполу

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Усі спроби російських хакерів отримати доступ до веб-порталу державних послуг “Дія” закінчилися безрезультатно. Про це заявив керівник Нацполіції І. Клименко.

Подробиці

Чиновник наголосив, що атаки хакерів були численними. Російські спецслужби намагалися отримати доступ до персональних даних українських громадян. Тим часом веб-портал Дія встояв. Під час кібератак державний сервіс кілька разів відключали, щоб перешкодити його злому. Але жодна атака з боку путінського режиму на український державний сервіс так і не увінчалася.

Клименко нагадав, що атаки хакерів на IT-системи українських державних органів і сервісів почалися ще минулого року. Весь цей час співробітники Нацполіції, Держспецзв’язку, Мінцифри та СБУ забезпечували їхній захист. З цією метою в Україні було створено спеціальний центр. Після початку російського вторгнення кількість кібератак помітно зросла. Наразі співробітники департаменту Кіберполіції працюють у цілодобовому режимі. Остання масштабна DDoS-атака мала місце 10 травня. Її метою були IT-системи українських телеком-операторів.

Стрічка новин: