ГоловнаВійськові технологіїРозкрито характеристики дрону PD-2, подарованого ЗСУ музикантами Kalush Orchestra

Розкрито характеристики дрону PD-2, подарованого ЗСУ музикантами Kalush Orchestra

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Український музичний колектив Kalush Orchestra придбав для української армії безпілотний комплекс PD-2, що складається з пункту управління та трьох розвідувальних дронів. Кошти на купівлю комплексу були виручені музикантами від продажу панами та кубка Eurovision.

Подробиці

Комплекс PD-2 розробили інженери UkrSpecSystem разом із волонтерами з «Народного проекту». До його складу увійшов модернізований дронк PD-1, який виробляється в Україні з 2020 року. Новинка перевершує свого попередника за тривалістю польоту, радіусом дії та вантажопідйомністю.

Український дрон PD-2

Технічні характеристики:

  • Радіус дії: понад 20 км.
  • Розмах крила: 5 м.
  • гранична швидкість: 140 км/год.
  • Вантажопідйомність: 19 кг.
  • Стеля: 4,7 км.

PD-2 вважається одним із найбільших розвідувальних дронів, які перебувають на озброєнні української армії. Завдяки потужній оптичній системі з тепловізійною камерою, безпілотник здатний виявляти наземні цілі на відстані понад 5 кілометрів. Він передає оператору зображення у FHD-роздільній здатності. Для визначення точних координат цілей використовується лазерний далекомір.

Український дрон PD-2

Заявлена ​​автономність роботи дрону становить 10 годин. За цей час він може подолати відстань до 1000 км. До складу комплексу входить три безпілотники. Вони можуть бути у ролі ретрансляторів сигналу. Таким чином, при одночасному використанні трьох літальних апаратів радіус дії PD-2 збільшується

Завдяки модульній конструкції, конфігурація безпілотника може бути легко змінена навіть у польових умовах. Наприклад, на PD-2 можна змонтувати систему VTOL, яка дозволить запускати безпілотник вертикально, або контейнери для боєприпасів. БПЛА можна експлуатувати в будь-яких погодних умовах та середовищі.

Стрічка новин: