ГоловнаВійськові технологіїРозробник дрону Global Hawk успішно випробував високоточні снаряди Hatchet

Розробник дрону Global Hawk успішно випробував високоточні снаряди Hatchet

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Інженери північноамериканської компанії Northrop Grumman відзвітували про успішні випробування високоточних боєприпасів для безпілотників. Йдеться про міні-бомби Hatchet. Широку популярність компанія Northrop Grumman отримала завдяки безпілотнику Global Hawk. Він є основним розвідувальним дроном американської армії. Розробка БПЛА коштувала 14 млрд USD.

Подробиці

За даними спеціалізованого видання Janes, вага високоточного боєприпасу становить 3 кг. Незважаючи на свої більш ніж скромні габарити, він може похвалитися наявністю напівактивної лазерної головки самонаведення. Розробка міні-бомби була частково профінансована Пентагоном.

Високоточна міні-бомба для дронів Hatchet
Високоточна міні-бомба Hatchet

Під час випробувань міні-бомби було скинуто з безпілотника у двометрове коло. Таким чином, їхня точність становить 100%. Розробку нового боєприпасу завершено. Найближчим часом компанія-виробник планує розпочати його сертифікацію.

Беспілотник RQ-7 Shadow
Безпілотник RQ-7B Shadow

Northrop Grumman позиціонує Hatchet як недороге високоточне озброєння для невеликих дронів на зразок RQ-7B Shadow. Один такий безпілотник може брати на борт чотири міні-бомби. Shadow має систему лазерного наведення, за допомогою якої можна наводити високоточні боєприпаси на наземні цілі.

Стрічка новин: