ГоловнаВійськові технологіїМаск назвав дату прем'єри людиноподібного робота

Маск назвав дату прем’єри людиноподібного робота

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Офіційна презентація людиноподібного робота Optimus відбудеться у США 30 вересня. За своїми габаритами він не поступатиметься людині. Робота можна буде використовувати для вирішення повсякденних завдань на кшталт походу до магазину, прибирання тощо. Про це у Twitter повідомив І. Маск.

Подробиці

Висота робота складає 173 см, а маса – 57 кг. Він здатний переносити вантажі, вага яких не перевищує 20 кг. Управління роботизованим механізмом здійснюватиметься за допомогою тих же AI-систем, які автомобілебудівна компанія Tesla встановлює у свої електрокари.

Вперше широкому загалу робот-гуманоїд Optimus був показаний у вересні минулого року під час проведення в США спеціалізованого заходу AI Day. У ході презентації засновник Tesla І. Маск заявив про те, що в довгостроковій перспективі людиноподібні роботи стануть значнішою технологією, ніж автотранспортні засоби.

Робот Optimus

В одному з інтерв’ю Bloomberg мільярдер заявив, що Tesla є найбільшою на планеті робототехнічною компанією. Електрокари, що збираються на заводах Tesla, по суті, є колісними роботами.

Стрічка новин: