ГоловнаВійськові технологіїРосіяни заявляють, що їм вдалося придушити над Чорним морем натовський безпілотник

Росіяни заявляють, що їм вдалося придушити над Чорним морем натовський безпілотник

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Оборонне відомство росії відзвітувало про придушення над Чорним морем за допомогою засобів РЕБ дрону NATO. У повідомленні Міноборони зазначається, що він використовувався для розвідки в регіоні.

Подробиці

Росіяни називають подавлений у чорноморському басейні безпілотник «стратегічним». При цьому модель літального апарату вони не називають. У повідомленні міністерства стверджується, що дрон був пригнічений наближенням до берегів Кримського півострова. Нібито він вів розвідку у регіоні на користь української армії.

Раніше Міноборони Росії повідомило, що російські військові навчилися ідентифікувати з повітря важку техніку, що поставляється державами Заходу. Для розпізнавання техніки NATO використовуються розвідувальні дрони “Орлан-10”.

Зазначимо, що для розвідки у чорноморському регіоні Пентагон використовує дрон Global Hawk. На його розробку компанія Northrop Grumman витратила 14 млрд. USD. По розмаху крил безпілотник перевершує пасажирський Boeing 737. Після початку повномасштабного вторгнення Global Hawk почав проводити в небі над Чорним морем. по 20 годин на добу. Американський дрон здатний літати на висоті 18,3 км, що робить його недосяжним для російських засобів РЕБ. Таким чином, не виключено, що російська пропаганда висмоктала новину про придушення дрону NATO з пальця.

Стрічка новин: