ГоловнаВійськові технологіїРосіяни рапортують про завершення розробки ударного БПЛА «Мисливець»

Росіяни рапортують про завершення розробки ударного БПЛА «Мисливець»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Інженери Новосибірського авіаційного заводу успішно провели частотні випробування прототипу ударного дрону “Мисливець”. Про це стало відомо від співробітника прес-служби СібНІА.

Подробиці

Авіаційне підприємство в Новосибірську належить російській компанії “Сухий”, яка є розробником перспективного стелс-безпілотника. Для проведення частотних випробувань працівники заводу використовували систему пружного вивішування, створену співробітниками СибНИА.

Російський дрон "Мисливець"

Проведення частотних випробувань дрону свідчить, що його розробка наближається до завершення. Вони мають на меті перевірку літального апарату на предмет можливості виникнення аеропружних коливань, які становлять для нього небезпеку. Отримані під час випробувань дані про вібрації всіх конструктивних елементів дрону використовуються для прогнозування поведінки в умовах флаттера.

Новий російський безпілотник виконаний у форм-факторі «крило, що літає». У ньому знайшли застосування сучасні стелс-технології. Вага літального апарату дорівнює 20 т. Він може розвивати крейсерську швидкість 1000 км/год. Перший 20-хвилинний політ Мисливця відбувся наприкінці літа 2019 року. На початку осені того ж року «Мисливець» був випробуваний у тандемі із Су-57. Очікується, що серійне складання дрону розпочнеться у Росії наступного року. Тим часом цього може і не станеться, тому що після введення санкцій російські підприємства ОПК втратили доступ до зарубіжної компонентної бази.

 

Стрічка новин: