ГоловнаВійськові технологіїВиробник дрону Grey Eagle показав новий безпілотник

Виробник дрону Grey Eagle показав новий безпілотник

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

На початку цього тижня у Тампі відкрилася конференція Сил спеціальних операцій. Одним із її учасників стала компанія General Atomics. Широку популярність вона отримала завдяки військовим дронам MQ-9 Reaper та MQ-1C Grey Eagle. Вона представила до суду громадськості макет нового безпілотника Eaglet. Його дослідницький зразок буде передано американській армії для ознайомлення цього літа.

Подробиці

За словами старшого директора General Atomics К. Брінклі, новий дрон призначений для запуску з Reaper або Grey Eagle. Його перший випробувальний політ відбудеться цього року. Топ-менеджер зазначив, що метою проекту Eaglet є збереження актуальності застарілих літальних апаратів.

Беспілотник Eaglet

Вага дрону становить 90 кг, а розмах крил – 3,2 м. Гранична швидкість Eaglet дорівнює 213 км, а дальність польоту – 700 км. БПЛА здатний ширяти в повітрі вісім годин. Він може брати на борт 9-13 кг корисного навантаження. Максимальна практична “стеля” літального апарату становить 4,5 км.

Брінклі зазначив, що Eaglet є однією із останніх розробок General Atomics. Актуальні моделі ударних безпілотників компанії стали вразливі до засобів ППО. Експлуатація Reaper та Grey Eagle у тандемі з Eaglet забезпечить ударним дронам прийнятний рівень захисту від ЗРК.

Беспілотник Eaglet

Американський флот БПЛА панував у небі протягом останніх 20 років. Весь цей час він був недосяжний для засобів ППО. На жаль, часи змінюються. Бойові дрони стали вразливими. Наприклад, у 2017 році повстанцям-хуситам у Ємені вдалося підбити безпілотник MQ-9 Reaper. Виробники зі всього світу шукають способи продовження терміну експлуатації ударних дронів без істотної модернізації.

Війна в Україні показала, що БПЛА вкрай вразливі для засобів РЕБ та ППО, яких не мали повстанці в Іраку та Афганістані. Інженерам General Atomics спало на думку створити сімейство компактних безпілотників для експлуатації разом з більшими літальними апаратами. Дрони Reaper використовуються арміями США, Великобританії, Нідерландів, Іспанії, Франції та Італії. Таким чином, браку замовлень на Eaglet компанія General Atomics не відчуватиме.

Стрічка новин: