ГоловнаВійськові технологіїОкупанти оснастили безпілотник «Орлан-10» саморобними міні-бомбами

Окупанти оснастили безпілотник «Орлан-10» саморобними міні-бомбами

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Донедавна безпілотники «Орлан-10» використовувалися окупаційними військами на території України лише для розвідки. Напередодні оборонне відомство країни-агресора повідомило, що армія РФ почала застосовувати проти ЗСУ ударний варіант «Орлана-10» з уламково-фугасними гранатами на борту.

Подробиці

Варто зазначити, що про якесь штатне озброєння не йдеться. Міні-бомби виготовляються російськими умільцями із гранат ВОГ-25, які використовуються у підствольних гранатометах. Вони просто оснащують їх оперенням. Якщо врахувати той факт, що в якості комп’ютерного зору в дроні Орлан-10 використовується фотокамера Canon, а бак для палива безпілотника виготовлений з побутової ПЕТ-пляшки, то в оснащенні БПЛА саморобними гранатами немає нічого дивного.

Ударний варіант безпілотника "Орлан-10"

Блоки із ВОГ-25 кріпляться під крилами. Для запуску дрону використовується катапульта. Згодом він скидає гранати із оперенням на позиції бійців української армії. Безпілотник здатний брати на борт чотири боєприпаси. Радіус ураження ВОГ-25 становить 10 метрів.

До слова, гранати з оперенням використовують і ВСУ, щоправда, протитанкові. Вони скидаються з повітря на бронетехніку супротивника із звичайних споживчих коптерів.

Стрічка новин: