ГоловнаВійськові технологіїСтало відомо, яким буде майбутній танк Abrams M1E3

Стало відомо, яким буде майбутній танк Abrams M1E3

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Керівництво Пентагону вирішило закрити запущену 2000 року програму System Enhancement Package, у рамках якої танк Abrams поступово було модернізовано до версії M1A2 SEPv4. Оборонне відомство більше не фінансуватиме розробку пакета SEPv4. Замість цього всі зусилля Пентагон спрямує на створення Abrams M1E3.

Подробиці

За словами експертів, поява нового індексу E3 у назві модифікації свідчить про повне переосмислення машини з урахуванням реалій сучасного бою. Після початку російсько-української війни їх детальним аналізом почали займатися країни з усього світу.

Стало відомо, яким буде майбутній танк Abrams M1E3

Новий танк матиме відкриту модульну архітектуру. Це дозволить Пентагону скоротити витрати на його подальшу модернізацію. Крім цього, він буде легшим за актуальні модифікації. Зниження маси дасть можливість підвищити мобільність танка. Вага Abrams M1A2 SEPv3, яка є останньою серійною версією, становить 66,8 т.

Стало відомо, яким буде майбутній танк Abrams M1E3

Натяк на зовнішній вигляд Abrams M1E3 міститься в демонстраторі AbramsX. Встановлення в нього гібридного силового агрегату дало змогу наполовину зменшити витрату палива. Висока ймовірність того, що Abrams M1E3 буде комплектуватися саме таким двигуном.

Стало відомо, яким буде майбутній танк Abrams M1E3

Перспективний танк отримає нові засоби ситуаційної обізнаності та виявлення противника, вбудовані засоби РЕБ і більш досконалі прицільні пристрої. Не виключено, що для захисту машини від БПЛА будуть використовуватися електромагнітні або лазерні системи протидії. Очікується, що перший прототип Abrams M1E3 побачить світ на початку 2030-х років.

 

Стрічка новин: