ГоловнаВійськові технологіїВ Україні стартували випробування дрона Gekata

В Україні стартували випробування дрона Gekata

Фахівці “Інфозахисту” розпочали випробування комплексу радіотехнічної розвідки Gekata. Він виявляє цілі на дистанції до 450 км. Випробування мають завершитися до кінця року, після чого партія таких комплексів вирушить на фронт.

Детально

Комплекс Gekata інтегрований у дрон PD-2. Такі літальні апарати виробляються компанією “Укрспецсистемз”.

В Україні почалися випробування безпілотника Gekata

Високе положення антени забезпечує комплексу ширший горизонт прийому сигналу. Завдяки цьому джерела електромагнітного випромінювання виявляються ним на дистанції в кілька сотень кілометрів.

В Україні почалися випробування безпілотника Gekata

До сильних сторін Gekata належать чудові характеристики та універсальність. На відміну від систем західного зразка, здатних забезпечувати виконання тільки одного завдання, Gekata є повноцінним засобом радіоелектронної розвідки. Одночасно він може виконувати два завдання. Йдеться про збір нових сигналів радіотехнічних засобів противника та класифікацію відомих засобів з метою визначення координат їхньої позиції.

В Україні почалися випробування безпілотника Gekata

Радіосигнали виявляються Gekata в пасивному режимі. Комплекс здатний автоматично фіксувати випромінювання від станцій РЕБ і РЛС. Одночасно він може вести до 200 рухомих цілей.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно